Već 1998. godine podignut je podrum Vinum - Lodi, od strane i po planovima građevinarskog preduzetnika Mesaroš Maćaša, iz Temerina.
Podrum se sastoji iz više prostorija. Starinski podzemni podrum s lukovima prihvatio je hrastovu burad u kojima odležava vino.
U drugom podzemnom podrumu se nalaze cisterne za vino, u kojima se vrši vrenje. Tu su još pečara za rakiju, prodavnica, kancelarija i sanitarni cvor.
Podrum je opremljen jednom pneumatskom presom kapaciteta 1,2 tone, muljacom, uređajem za filtriranje vina, mašinom za punjenje flaša, aparatom za lepljenje etiketa, raznim cisternama ukupnog kapaciteta 23.000 litara i posudama za vrenje zapremine 15.000 litara.
Podrum je otvoren dnevno od 7 do 19 časova, sem nedelje.
Svakoga srdačno očekujemo na jedan neobavezan poset ili na degustaciju vina.
Srdačno primamo posetioce na degustaciu vina ili na apero do 40 osoba na osnovu telefonskog dogovora.
0 komentara