x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vinarija Vinski dvor

 • Rejon:
  Subotički Rejon
 • Mesto:
  Hajdukovo
 • Adresa:
  Horgoški put 221
 • Telefon:
  +381 24 758 400
 • Mob:
  +381 63 855 49 29
 • Sajt:
  www.vinskidvor.com
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

Vina vinogradara i vinara Lasla Huperta iz Hajdukova, mesta nadomak Subotice, na odličan način pokazuju kvalitet vina proizvedenih u subotičko-horgoškoj peščari, čiji su pitomi vinogradi i dobri podrumi simboli tih peskovitih terena. Vinarija Vinski dvor poseduje sedam hektara kvalitetnih plantažnih vinograda na kojima se gaji deset sorti grožđa, među kojima i retke kadarka, kevidinka, ezerjo, šasla i portugizer. Čak četiri sorte su autohtone i od davnina se uzgajaju oko Palića. U proizvodnji grožđa stremi se ka ispunjavanju španskih standarda od šest i po tona crvenog i sedam i po tona belog grožđa po hektaru.

Kao diplomirani inženjer agronomije i nosilac titule „viteza Vinskog reda“, Laslo Hupert pokušava da dugu istoriju ovdašnjih vinogradara i vinara pretoči u posao za 21. vek i prilagodi zahtevima savremenog tržišta. To podrazumeva i delatnost koja se sve više povezuje sa kvalitetnim vinarijama – vinski turizam. Hupert je prvi u Srbiji uvrstio vinski turizam u svoju ponudu i tom delu poslovanja poklanja veliku pažnju. Posetioci vinarije mogu da probaju devet vrsta vina u starom podrumu sa hrastovim bačvama, uz svetlost sveća, dok vlasnik daje detaljne informacije o svakom vinu i vrsti hrane uz koju se ono slaže. Posetiocima na raspolaganju stoji i restoran, kao i apartmani, kako posle degustacije ne bi morali daleko da idu. Vinarija prodaje oko 25.000 flaša godišnje, a veliki deo proizvedenog vina proda se posetiocima vinarije i restorana, dok se ostalo proda u rinfuzu malom broju hotela i nekim firmama. Pored starinskog, Vinski dvor poseduje i moderan podrum u kome se, uz korišćenje savremene tehnologije, dobijaju visokokvalitetna vina. Već pet godina sva vina imaju zaštićeno geografsko poreklo, a osvajala su i brojne nagrade u našoj zemlji i Mađarskoj. Laslo Hupert nema ambicije da proširuje proizvodnju, već će se posvetiti sortimentu od desetak vrsta vina i unapređenju svoje ponude za vinski turizam, jer po Hupertovim rečima iskustva zemalja sa razvijenijom kulturom vina kažu da svaki vinski podrum treba da ima jedno svoje vodeće vino po kome je prepoznatljiv.

Galerija

Vinograd

Zasad: 7 Ha
Sortiment
Chardonnay, Italijanski-Rizling, Souvignon-blanc, Sivi-Burgundac, Cersegi-fuszereš, Iršai-Oliver, Crni-Burgundac, Merlot, Cabernet-Souvignon, Portogizer

Podrum

Godišnja proizvodnja: 20000 L
Kapacitet podruma: -
Degustaciona sala: Da
Restoran: Da
Smeštaj: Da
Poseta podrumu: Da
Turistički vodič: Da
Mogućnost kupovine: Da

Posebna zanimljivost

Vinarija i šmeštaj se nalaze na samo 10 km od Palićkog jezera.

Gde kupiti

Naša vina možete kupiti direktno u našoj vinariji ili ih poručiti puten našek online šopa.

Video

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
5,00
1
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

1 komentar

Rade Nikolic - 16.02.2016.
Lepa vinarija sa lepom pricom.
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vinarija Vinski dvor
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.