x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vinum

 • Rejon:
  Sremski Rejon
 • Mesto:
  Sremski Karlovci
 • Adresa:
  Patrijarha Rajačića 36
 • Telefon:
  +381 21 883 626
 • Mob:
  +381 64 84 90 328
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

Vinum - jedna iskrena priča o vinu
 
Sremskokarlovački "VINUM" je moderna vinska kuća koja u svom radu povezuje bogata iskustva starih vinogradara, raspoloživa naučna dostignuća u domenu selekcije najuspešnijih i najkvalitetnijih sorti grožđa i poslednje domete savremenih tehnoloških postupaka u postizanju vrhunskog kvaliteta vina.
 
Godišnje proizvodi oko 25000 litara vina i to: Zlatni talijanski rizling, Sauvignon blanc, Roze, Frankovku, Bermut i Bermet. U narednim godinama, sa pristizanjem roda iz sopstvenog zasada očekujemo da se na tržištu pojave sledeća bela vina: Semijon, Shardone, zatim muskatne sorte: Gewűrtz traminer, Žuti muskat, a od crvenih: Pinot Noire.
 
 Ozbiljnije ulaganje u opremu, doprinelo je tome da se kvalitet vina od samog početka rada vinarije, postiže zahvaljujući kontrolisanoj fermentaciji, hladnoj stabilizaciji pre punjenja i mikrofiltraciji, osvajajući brojne vredne nagrade kako kod nas tako i van granica naše zemlje.
 
Dokaz tome su svakako i dve srebrne medalje na selekciji vina u Parizu 2004 i 2010 godine za vina: Frankovku (berba 2002) i Sauvignon blanc (berba 2009). Nagrada 2003.godine je bila prva takva nagrada na ovom prestižnom takmičenju koju je osvojilo vino sa ovih prostora posle 73 godine, kada je srebrno odličje ponelo vino jednog privatnog predratnog proizvođača iz Srbije.
 
Vinum je stvoren iz ljubavi i njegova misija je da, u skladu sa sloganom "poštena adresa", proizvodi isključivo vina od grožđa sa teritorije Fruške gore, odnosno užeg rejona Sremskih Karlovaca, i da to budu vrhunska vina u ograničenim serijama.
I za kraj, "VINUM", iz srpske prestonice vina - Sremskih Karlovaca, vam poručuje:
 
"Najbolja je medicina,
Posle jela čaša vina,
Zato ruku čaši pruži,
Pa će život biti duži"

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vinum
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.