x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vinska riznica

 • Rejon:
  Rejon Tri Morave
 • Mesto:
  Milutovac
 • Adresa:
  Rinjac
 • Telefon:
  +381 37 735 231
 • Mob:
  +381 63 825 33 00
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

U stara vremena, Marko Kraljević obilaziše pravoslavne svetinje i idući iz Ljubostinje ka Kaleniću, naiđe na jedno brdo prekriveno vinogradima. Zastavši da odmori Šarca, divio se vinogradima. Sebri koji obrađivaše vinograd, ponudiše ga vinom i Marku se vino neobično dopade. Izvadi kesu sa nebrojeno dukata i reče: "Kada imate ovako dobro vino, riljajte i sadite vinograde."

I tako, to brdo posta Markovo brdo, a selo po riljačima dobi ime Riljac.

I dan danas, u selu Riljac postoji Markovo brdo, a u njegovom podnožju mesto zvano Crkvište i crkvica posvećena Svetom Romanu Prepodobnom.

Na tom i takvom mestu je Zoran Mirković rešio da sa svojom porodicom, pored starih podigne i nove vinograde. Ponovo je Markovo brdo prekriveno blagorodnom vinovom lozom, a pored prokupca, vranca i tamjanike, sada rastu i merlo i sovinjon beli.

Proizvodnja grožđa i vina su isključiva delatnost ove porodice čiji je predak po popisu iz 1863.god. imao šest motika vinograda, a danas grožđe rađa na blizu tri hektara sopstvenih zasada. Celokupan rod se pretvara u vino, a nešto grožđa se i dokupi, isključivo iz obližnjih vinograda. Vino odležava u starom porodičnom podrumu trenutnog kapaciteta 15000 lit.

 

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vinska riznica
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.