x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vinarija Župski podrum

 • Rejon:
  Rejon Tri Morave
 • Mesto:
  Aleksandrovac
 • Adresa:
  Donja Ržanica
 • Telefon:
  +381 37 355 4458
 • Mob:
  +381 63 578 502
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

Vinova loza u Župu je došla za vreme Rimljana, a možda i ranije jer postoje materijalni ostaci koji ukazuju na to. Župa je neprestano naseljavana, od praistorije do današnjih dana. Prvi pisani podaci o Župi potiču krajem XII veka. U ktitorskoj povelji 1196. Veliki srpski župan Stefan Nemanja, osnivač srpske države, poklonio je manastiru Studenici više sela u ovom kraju.

Krajem XVIII veka Ćalići se iz Dalmacije doseljavaju u Župu i za svoje mesto stanovanja biraju najbolje brežuljke atara sela Ržanica na kojima podižu vinograde i tu ostaju do današnjih dana da gaje lozu i proizvode vino. Selo Ržanica pripada centralnom deću župskog vinogorja sa najboljom južnom ekspozicijom terena u čitavoj Župi sa najviše sunčanih dana u godini.

Sve ove pogodnosti stvaraju uslove za proizvodnju dobrog grožđa i vina.

Vinarija Župski podrum predstavlja nastavak višegodišnje tradicije porodice Ćalić u gajenju vinove loze i proizvodnji dobrih vina.

Župski podrum proizvodi vina u ograničenim - malim serijama odličnog kvaliteta koja su spoj tradicije i savremene tehnologije. Vina se proizvode od grožđa ubranog sa 2 hektara sopstvenih zasada.

Tamnjanika, Merlot, Samotok i Triooo su vina Župskog podruma koja svojim karakteristikama odslikavaju župsku zemlju i župsko sunce. Sva vina su određeni vremenski period odležavala u drvenim bačvama i tako sjedinjena sa hrastovinom oplemenila svoj karakter koji je došao sa grožđem iz vinograda.
 

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vinarija Župski podrum
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.