x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Podrum Miletić

 • Rejon:
  Rejon Tri Morave
 • Mesto:
  Aleksandrovac
 • Adresa:
  Laćisled
 • Telefon:
  +381 37 762 134
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

Podrum Miletić sa svojim porodičnimim vinogradima od 2,15 ha se nalazi u Župskom vinogorju (Zapadnomoravski rejon, Kruševački vinogradarski podrejon), gde se tradicija gajenja plemenitih sorti vinove loze neguje od davnina. Ukus i stil vina zavise od mnogo faktora, kolektivno nazvanih terrior tj. klime, zemljišta i topografije vinograda.

Aleksandrovačka župa, koja leži na 400 m nadmorske visine, je jedno od najstarijih vinogorja na Balkanu, sa župskom klimom koju odlikuje veliki broj sunčanih dana u godini, što je blagodet za vinovu lozu. Vinogradi su podignuti na zemljištu koje se karakteriše kao gajnjača i gajnjača u opodzoljavanju, sa povoljnim fizičkim i hemijskim osobinama za gajenje vinove loze.

Izabrani uzgojni oblik je jednokraka modifikovana Mozerova kordunica kod koje se primenjuje mešovita rezidba. Stabla su visine 0,90 m, međuredno rastojanje 3m, a rastojanje u redu 1m. Podizanjem ovih zasada unapređena je poljoprivredna proizvodnja. Ovi vinogradi su rezultat predanog rada vlasnika Slađane i Zorana Miletića, dipl.ing. poljoprivrede, koji su svoje višegodišnje iskustvo iz vinarskih kuća “Vino Župe” i “Rubina” primenili u svojim vinogradima i postigli prinose od 10.000 kg/ha, a ne više jer bi svako dalje povećanje prinosa vodilo u smanjenje kvaliteta.

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Podrum Miletić
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.