Vinogradi se nalaze iznad porodične kuće i podruma i po načinu na koji su zasađeni veoma su specifični.
Naime, da bi se osigurao kvalitet roda, redovi vinove loze zasađeni su na razdaljini od tri metra. Pored toga, Kosta Botunjac dodatno smanjuje prinose tako što još neposredno posle cvetanja uklanja skoro 50% prinosa, a grozdove uklanja i kasnije.
Takođe se u proizvodnji primenjuje i nauka ali samo u okvirima zlatnih pravila prirode. Vinogradi su od podruma udaljeni 300m i nalaze se na 30m većoj nadmorskoj visini tako da se proizvodnja od berbe, maceracije, fermentacije, taloženja i pretakanja pa sve do čuvanja i negovanja vina, odvija na različitim visinskim stanicama.
Ne koriste se pumpe, sva pretakanja i premeštanja vina odvijaju se prirodnim padom, sistemom spojenih sudova. U preradi se ne koriste kvasci, enzimi i ostala enološka sredstva.Ukratko, tako nastaje Pino Noar, crveni kralj Burgundije ili Crni Burgundac, kako ga mi nazivamo, jedinstveno, razigrano i posebno vino. Izazov je bio veliki, jer je sorta nežna i zahtevna i izuzetno se teško uzgaja. Vino se neguje i čuva od 18 do 24 meseci u hrastovim ovinjenim bačvama(ne barik).
- Početna
-
Vinarije
- Cela Srbija
- Bački Rejon
- Banatski Rejon
- Beogradski Rejon
- Čačansko - Kraljevački Rejon
- Južnobanatski Rejon
- Južnometohijski Rejon
- Knjaževački Rejon
- Leskovački Rejon
- Mlavski Rejon
- Nišavski Rejon
- Niški Rejon
- Pocersko - Valjevski Rejon
- Potiski Rejon
- Rejon Negotinska Krajina
- Rejon Telečka
- Rejon Tri Morave
- Severnometohijski Rejon
- Sremski Rejon
- Subotički Rejon
- Šumadijski Rejon
- Toplički Rejon
- Vranjski Rejon
- Vina
- Vesti
- Vinski događaji
- Vinski rečnik
- Medija
- Video
- Foto
- Kontakt
0 komentara