x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vinarija Tanića pimnice

 • Rejon:
  Rejon Negotinska Krajina
 • Mesto:
  Brusnik
 • Adresa:
  Tamnič
 • Mob:
  +381 62 45 45 33 ; +381 64 98 38 919
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

Klopka nostalgičnih sećanja na srećno detinjstvo, želja i obaveza da ne ugasimo prezime, i ne obrukamo one koji radom kroz generacije ralom i volovima izriše iz tamničke zemlje časno prezime Tanića, dovela nas je ponovo u predele naseg odrastanja, da nastavimo pokidane niti porodicne tradicje.

Sastaviti ono sto se decenijama udaljavalo i gubilo kao dva prijatelja koja više nemaju o čemu da pričaju,je,kako rekoše naši seljani i poneki pijatelj težak i uzaludan posao.

Ipak uspeli smo da pronađemo zajednički jezik sa zemljom,lozom i suncem.Iskrčili smo korov i trnje sa naših bregova i ponovo se tu kao nekad zazelenela loza.Obnovljene su pimnice. Stare i rasušene bačve zamenjene su sjajnim inoksom,napokon je decenijama talozen memljivi vonj ustuknuo pred mirisom vina.

Sve što je izgledalo kao nemoguće sklopilo se samo od sebe pritisnuto teskim radom i posle dve godine duh vina iz berbe 2007 napokon je zatvoren u bocu.

Potomci Mihajla I Pavla Tanića danas poseduju 12 hektara vinograda,sa oko 60 000 čokota sorti iskljucivo za crvena vina: kabernet sauvignon,merlot I syrah, i podrum koji omogucava primenu svega onog sto prističe iz spoja tradicije I savremenih tehnoloških saznanja u priozvodnji vina.

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vinarija Tanića pimnice
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.