x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Pusula vinarija i vinogradi

 • Rejon:
  Beogradski Rejon
 • Mesto:
  Novi Beograd
 • Adresa:
  Milutina Milankovića 25b
 • Telefon:
  +381 11 711 3103 ; +381 11 711 2911
 • Udaljenost:
  Podelite vasu lokaciju da vidite udaljenost

O nama

U Pocerskom rejonu, u selu Miličinica, u posedu naše porodice, brdašce Pusula je decenijama čekalo da na svojoj crvenoj zemlji primi nove stanovnike - čokote vinove loze. Nakon konsultacija sa stručnjacima iz oblasti vinarstva i vinogradarstva urađene su agrohemijske analize zemljišta na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu i analiza podataka Meteorološkog zavoda Valjevo.

Budući da su rezultati svih urađenih analiza išli u korist ideji da se na tom mestu podignu zasadi vinove loze u jesen 2005. godine uradili smo dubinsko oranje - rigolovanje zemljišta kako bismo na vreme pripremili sve uslove za uspešnu prolećnu sadnju 2006. godine.

Uz stručnu pomoć tehnologa Radosava Cvetkovića i prof. dr. Nebojše Markovića, opredelili smo se za uvoz certifikovanih sadnica iz Francuske ( Richter International ) i pokrenuli smo komplikovanu proceduru registracije klonova i uvoza sadnica. Kada su sadnice i podloge konačno stigle izvršena je sadnja i naše brdašce je dobilo novi izgled.

Naredne četiri godine podižu se novi zasadi te ukupna površina pod vinogradima u vlasništvu naše kompanije iznosi 12 ha ( proizvodni i matični zasadi ). Pored toga još 4 ha su zasađena od strane naših kooperanata Milana Sirovljevića i Dragutina Avramovića u 2010. i 2011. godini od našeg sadnog materijala iz matičnog zasada.

Podeli

Ocene vinarije

5 Zvezdica
4 Zvezdice
3 Zvezdice
2 Zvezdice
1 Zvezdica
Prosečna ocena
0
0
Morate da se ulogujete da biste napisali recenziju. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Morate da se ulogujete da biste dodali u favorite. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde

0 komentara

Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Pusula vinarija i vinogradi
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.