x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Polusuvo vino

Polusuvo vino

Polusuvo vino je termin koji se koriste za vina koja nisu ni potpuno suva, ni potpuno slatka tj. vina koja imaju određejnu dozu rezidualnog šećera u sebi, zaostalog nakon procesa fermentacije.

Novi rezuidualnog šećera se meri u gramima po litru (g/L), a prema domaćem zakonodavstvu, vino se klasifikuje kao polusuvo ukoliko u sebi sadrži od 4 do 12 g/L rezidualnog šećera.

Ostavite komentar
Uspešno ste postavili komentar. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.
Uspešno ste obrisali recenziju.
Morate da se ulogujete da biste napisali komentar. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Polusuvo vino
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.