x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Mane vina

Mane vina

Mane vina predstavljaju neprijatne karakteristike vina, koje često nastaju kao posledica greške u njegovoj proizvodnji ili držanju. Neka od jedinjenja koja dovode do ovog procesa su već prisutna u vinu, ali u nedovoljnoj koncentraciji da bi na njega uticala. Kada se njihovo prisustvo poveća, dolazi do delimične ili potpune promene u ukusu, aromi i karakteristikama vina.

Posledica toga je smanjenje kvaliteta vina, koje u nekim slučajevima više nije ni za piće. Uobičajene mane vina mogu biti:

Maderizacija
2,4,6-trihloroanizol
Sumporna jedinjenja
Sekundarna fermentacija
Oštećenja usled toplote
Oštećenje usled UV zračenja
Mikrobi

Ostavite komentar
Uspešno ste postavili komentar. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.
Uspešno ste obrisali recenziju.
Morate da se ulogujete da biste napisali komentar. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Mane vina
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.