Opis
Boja zagasito-zlatna, sa narandžastim odsjajem.
Duboke arome suvih kajsija, krušaka i smokava, sa tonovima svežih belih dudinja.
Ukus je veoma bogat, kremasto-voćni. Sočne kiseline su prožete kroz raskošne voćne tonove, koji se stapaju u izuzetno dugu završnicu. Potpuna ravnoteža kiselina, hrastovine i sortnih karakteristika grožđa.
Hrana
Izvrsno uz plodove mora, rečnu i morsku ribu, živinsko meso, pernatu divljač.
Idealno: uz sve specijalitete od lososa (od paštete do dimljene ribe), jastoge i gambore na žaru, pečenu ćuretinu, dimljenu pačetinu, dinstano guščje meso, paste sa zrelim sirevima, biftek Stroganov, pečene jarebice, jela sa holandez sosom, zrele sireve sa mekanijom teksturom.
Serviranje
Temperatura - u zavisnosti od godišnjeg doba: od 12 - 14ºC
Čaše: za puna, zaokružena i zrela bela vina (veće, izduženo telo i šire otvaranje čaše omogućiće i bolju percepciju složenih aroma - u nedostatku ovih čaša, poslužiće i čaše za puna i zrela crvena vina).
Napomena: posle nekoliko godina odležavanja, obavezno dekantirati radi aeracije.
0 komentara