Glavobolja sprečava mnoge da istinski uživaju u crnom vinu. Ako ste i vi jedan od njih, donosimo vam par saveta koji mogu da vam pomognu. Ne brinite, samo tri stvari su potrebne da se “izlečite”.
Pre nego što stignemo do saveta, treba pokriti razloge koji mogu izazvati glavobolju od vina. Tu je pre svega jeftino vino, u kojem se može naći višak šećera, sumor, kao i veći procenat alkohola. Sve se to koristi za prikrivanje lošeg ukusa i povećava mogućnost da vas od takvog vina bukvalno zaboli glava.
Da se vratimo na problem glavobolje. Tri jednostavna “trika” će omogućiti bezbrižno uživanje u omiljenom crnom vinu.
1. Po jedna čaša vode uz svaku čašu vina
Česta greška koju prave uživaoci u vinu je hidratacija. Ruku na srce, lako je prenebregnuti ovaj faktor kada već pijete, ali on je tu. Gde je vino, tu treba da bude i voda, odnosno pre svake čaše vina, popijte čašu vode, glava će vam i te kako biti zahvalna.
2. Dva asprina pre pića (aspirin, ibuprofen ili sličan lek)
Zapamtite jednu stvar: ovaj metod nije preporučljiv ako planirate da popijete dosta, ali ako želite bez problema da uživate u čaši-dve vina, pravi je izbor. Ako pak niste dovoljno sigurni u ovako nešto, pređite odmah na stavku broj tri i ne zaboravite da se pridržavate stavke pod brojem jedan.
3. Ne mešajte slatko i vino
Određene torte i kolači se, naizgled, odlično slažu uz crno vino. Međutim, kombinacija alkohola i šećera može znatno uvećati rizik od glavobolje. Ukoliko ste podložni glavoboljama od vina, preskočite slatkiše dok pijete vino.
Ako nemate nalog, registrujte se ovde