x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

6. Međunarodni sajam vina BEOWINE

6. Međunarodni sajam vina BEOWINE
U hali 2b Beogradskog sajma od 19. do 22. februara 2015.godine, zajedno sa 37. Međunarodnim sajmom turizma, 11. Međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme, HORECA - OPREMA i 11. Sajmom suvenira “Posetite Srbiju“ na Beogradskom sajmu organizuje se 6. Međunarodni sajam vina BEOWINE.
 
Ekspanzija konzumiranja vina poslednjih godina otvara nova tržišta i utiče na razvoj vinarstva, vinogradarstva, vinske kulture i vinskog turizma. Proizvodnja i distribucija vina je jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana  u Srbiji. Srbija ima sve uslove da postane značajna destinacija na vinskoj mapi sveta. Brojne vinarije na ovom sajmu će, osim svojih vrhunskih vina, predstaviti i svoju turističku ponudu, smeštaj i gastronomske specijalitete. Prisustvo najuglednijih vinara i vinarija govore o značaju Sajma vina na Beogradskom sajmu, ne samo u Srbiji već i u regionu. 
 
Primenom koncepta modernog marketinga i zadovoljavanjem potrebe promocije ponude izlagača i poslovnog imidža, ovaj specijalizovani događaj kontinuirano radi na jačanju poslovne posete. Manifestacija spaja sve učesnike u turistično-ugostiteljskoj industriji i konzumente i korisnike usluga, a međusobni susreti rezultiraju različitim oblicima poslovne saradnje, na zadovoljstvo svih učesnika i organizatora. 
 
Nastojeći da zajedno sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije – VIVIS i privrednim društvom „Srpsko vino“, kao suorganizatorima, okupi srpske i najpoznatije evropske vinare, ljubitelje vina, distributere vina iz svih krajeva sveta, proizvođače vinarske opreme, ali i one kojima je vino posao i ljubav, organizatori BEO WINE FAIR-a su ove godine u tome i uspeli. Okupili smo preko 140 izlagača iz 11 zemalja sa bogatom tradicijom u proizvodnji vina koji će posetiocima predstaviti svoja najbolja vina i opremu za vinarstvo i vinogradarstvo. 
 
Pored Srbije na ovogodišnjem sajmu vina učestvuju proizvođači vina i opreme iz: Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Austrije, Italije i Francuske, a po prvi put učestvuju Republika Srpska i Španija sa svojom ponudom.
 
Suorganizatori sajma su Udruženje vinara i vinogradara Srbije – VIVIS i privredno društvo „Srpsko vino“.
 
Prateći program sajma biće stručne prezentacije najvažnijih smernica za proizvođače vina, teme vezane za geografsko poreklo i oznake proizvođača posle stupanja na snagu Pravilnika o geografskom poreklu, najvažniji su imputi za razmenu iskusatva i znanja u ovoj oblasti. 
 
Kao zanimljivosti u izlagačkom programu izdvajamo:
 
- Prvi put na sajmu nastupa Udruženje vinara Šumadije kao i Udruženje vinara Republike Srpske,  
- Brojne vinske sorte, deo nacionalne baštine iz različitoh regija Hrvatske (Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Istre i Kvarnera, Dalmacije i brdovitih predela), predstaviće se pod okriljem Vina Croatia – Vina Mosaica,
 
- Nastup vinarije Iniesta, čiji je vlasnik porodica Andresa Inieste, čuvenog fudbalera i zvanično igrača najboljeg tima na svetu, fudbalera Barselone i igrača reprezentacije Španije. Vinarija Iniesta u Španiji ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje belih, crvenih kao i nektar vina.  Izuzetan ukus, pristupačne cene i VIP etiketa sa potpisom Inieste je ono što privlači ljubitelje vina ovom brendu. 
 
Nagrade: BEOWINE CHALLENGE CUP, tradicionalno takmičenje na kojem će se birati najbolja vina u osam kategorija: 
-    Veliki zlatni BWF  
- Zlatni BWF  
- Srebrni BWF  
- Najbolje belo vino BWF   –   priznanje,
- Najbolje rose vino BWF   –   priznanje,
- Najbolje crveno vino BWF   –  priznanje,
- Najbolje penušavo vino BWF   –  priznanje,
- Najbolje specijalno vino BWF   –   priznanje.
 
Svečano uručenje nagrada pobednicima takmičenja „Beowine Challnege Cup“ biće 
prvog dana manifestacije, u četvrtak 19. februara,  u sali BEOWINE u hali 2b u 16 časova.
 
Medijski partner manifestacije je  Portal Vinovnik
 
Svečano otvaranje manifestacija je u četvrtak 19. februara 2015. u 13h na galeriji hale 4 Beogradskog sajma.  Manifestacije će otvoriti predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.
 
Radno vreme:  četvrtak, 19. februar od 10 do 18h,
                           petak 20. i subota 21. februar od 10 do 19h i 
                           nedelja, 22. februar od 10 do 17h
 
Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 300, a za grupne posete 200 dinara. Cena   parkinga je 200 dinara na sat.
Ostavite komentar
Uspešno ste postavili komentar. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.
Uspešno ste obrisali recenziju.
Morate da se ulogujete da biste napisali komentar. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
6. Međunarodni sajam vina BEOWINE
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.