x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Vrenje vina

Vrenje vina

Vrenje vina ili fermentacija je proces u proizvodnji vina tokom kojeg se sok grožđa pretvara u alkoholno piće. Tokom fermentacije, kvasci pretvaraju šećer iz soka u etanol i ugljen dioksid.

U okviru procesa proizvodnje vina, temperatura i brzina fermentacije je važan faktor. Fermentacija može da traje od 5 do 14 dana (primarna) ili još dodatnih 5 do 10 dana (sekundarna).

Ostavite komentar
Uspešno ste postavili komentar. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.
Uspešno ste obrisali recenziju.
Morate da se ulogujete da biste napisali komentar. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Vrenje vina
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.