x
Unesite vašu trenutnu lokaciju ili lokaciju od koje želite da računate razdaljinu do vinarija. Pomeranjem pointera mišem možete precizno podesiti vašu lokaciju.

Flaširanje vina

Flaširanje vina

Flaširanje vina je završni proces proizvodnje vina, koji se vrši nakon završetka fermentacije i pročišćavanja.

Da bi vino bilo podrobno za flaširanje, potrebno je da ispuni tri glavna uslova, a to je da bude čisto, stabilno i bez ugljen-dioksida. “Čisto” znači da u sebi ne sme da sadrži čestice koje bi mogle da dovedu do stvaranja taloga u boci, “stabilno” znači da je fermentacija završena i da u sebi ima dovoljno sulfita da spreči oksidaciju i neželjenu fermentaciju u samoj boci. Bez obzira na činjenicu da je fermentacija završena, vino može i dalje biti zasićeno CO2, pa je potrebno elimisati i ovaj faktor.

Ostavite komentar
Uspešno ste postavili komentar. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.
Uspešno ste obrisali recenziju.
Morate da se ulogujete da biste napisali komentar. Uloguj se
Ako nemate nalog, registrujte se ovde
Pošalji prijatelju
Popunjavanjem ove forme šaljete prijatelju na mail link do strane
Flaširanje vina
captcha
Unesite kod sa slike
Uspešno ste poslali prijatelju mail. Hvala!
Došlo je do sistemske greške. Molimo Vas pokušajte ponovo.